5 brugbare tips til boligkøbere

Boligkøb kommer med sikkerhed til at stå på listen over de vigtigste beslutninger i dit liv. Skal du komme gennem processen med et smil på læben, skal du først og fremmest have et vis kendskab til de forskellige faser. Følger man nogle gode råd som boligkøber, så kan man gøre sig selv en stor tjeneste, når man skal på jagt efter den perfekte bolig.

 

1.      Få professionel hjælp til at finde en bolig (ejendomsmægler)

 

Som førstegangskøber kan man føle sig på herrens mark, når man skal finde en bolig, der opfylder ens personlige krav og behov. Vil du ikke miste overblikket, kan du få hjælp af en erfaren ejendomsmægler. Ejendomsmæglere lever og ånder bl.a. for at hjælpe boligkøbere med at finde deres drømmebolig. Sidder du fast i din boligjagt, bør du søge professionel assistance, så du snart kan finde en bolig, der passer perfekt til dig.

 

Find ejendomsmægler i København NV, hvis det er et område, du kunne være interesseret i at bosætte dig i.

 

2.      Lav en liste over dine krav og ønsker

 

Skal du gøre det nemt for dig og selv og den udvalgte ejendomsmægler, kan du lave en liste over dine krav og ønsker. Dermed tvinger du dig selv til at tænke over, hvad du reelt søger. Du skal bl.a. gøre det klart, hvor (by og område) du ønsker at bo. Tilmed skal du tænke over, hvor meget plads der skal være, hvad der skal være af indkøbsmuligheder inden for rækkevidde og om der skal være mulighed for at lave eventuelle tilbygninger nu eller i fremtiden. Skriver du alle dine krav og ønsker ned på et papir, så har du allerede taget et vigtigt skridt på vejen.

 

3.      Ung: Undersøg mulighederne for forældrekøb

 

Er du ung, og har du svært ved at finde en lejebolig til en fair husleje? I så fald kan du undersøge mulighederne for forældrekøb. Det kan f.eks. være, at dine forældre eller bedsteforældre vil stå bag købet. Man taler om forældrekøb, når forældre køber en bolig med henblik på at leje det ud til deres eget barn. Det er f.eks. oplagt at benytte sig af muligheden, hvis barnet skal studere og derfor har brug for en prisvenlig lejebolig.

 

Læs mere om forældrekøb her, hvis du synes, at det lyder som en interessant mulighed.

 

4.      Tænk over økonomien

 

Økonomi er selvfølgelig også noget, man skal tænke over, når man skal købe en bolig. Det er f.eks. ikke særligt hensigtsmæssigt at bosætte sig i en bolig, som man ikke har råd til. Før du kigger på boliger, bør du beregne, hvor mange penge du kan investere i boligen. I forhold til at låne penge bør du tale med din bank og realkreditinstitut, som kan svare på de fleste spørgsmål.

 

5.      Undgå desperate handlinger

 

Selvom du har desperat brug for en bolig, bør du undgå at gøre noget forhastet. Du kan hurtigt komme til at fortryde din beslutning, hvis du vælger at købe en bolig, som faktisk ikke lever op til dine forventninger. Boligkøb er et overvejelseskøb, hvorfor man bør bruge tid og ressourcer på at sikre sig, at alt forløber, som det skal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *