Behov for tilbygning? 5 gode råd

 

Der kan være mange årsager til, at man ønsker at lave en tilbygning. Ofte hænger det sammen med en familieforøgelse, som betyder, at der ikke længere er et værelse til alle børnene. Før man går i gang med at bygge til, er det dog en god idé at overveje, om en tilbygning er den bedste løsning. For en del familier kan det eksempelvis bedre betale sig at sælge det gamle hus og købe et nyt.

Hvis det bedste kan betale sig at bygge til, kan du læse med her, hvor der er samlet 5 gode råd, hvis du overvejer at bygge til.

 

Søg professionel rådgivning

Medmindre du selv har erfaring med husbyggeri og tilbygninger, så er det altid en god idé at søge professionel rådgivning, når du skal bygge til.

Uden professionel rådgivning kan der nemt ske fejl, som betyder at tilbygningen bliver langt dyrere end nødvendigt. Derudover kan du også få rådgivning til, hvordan man bedst griber tilbygningen an. Det skal eksempelvis besluttes, om det er mest optimalt at tilbygge en førstesal eller bare lave en tilbygning i stueplanet.

Skal der laves en førstesal, er det vigtigt, at der sker en vurdering af, om væggene i stueplanet også kan bære en førstesal. Heldigvis er dette muligt i de fleste tilfælde.

 

Overvej tilbygningens værdi

Vælger man at lave en tilbygning, er det vigtigt at vurdere den reelle værdistigning i boligen. I mange tilfælde kan man nemlig risikere, at værdistigningen i boligen ikke matcher de penge, som der bliver investeret i tilbygningen.

Det er ikke et problem, at værdistigningen i boligen ikke matcher de investerede penge, hvis bare du er forberedt på det. Du må bare ikke automatisk forvente, at det er en investering, som du kan tjene penge på, hvis du sælger huset indenfor en kortere årrække.

 

Gør tilbygningen harmonisk

Selvom tilbygningen er ny, er det stadig pænest, hvis den passer til resten af boligen. Det kan især blive en udfordring, hvis man ejer en ældre bolig.

Et godt trick til at gøre tilbygningen harmonisk er at anvende materialer, som også er anvendt i den oprindelige del af boligen. Dette giver boligen et godt flow og betyder at tilbygningen ikke springer i øjnene.

I nogle få tilfælde er det muligt at lave en tilbygning, som skiller sig meget ud, men hvor det stadig virker harmonisk og velovervejet. Det kan dog være vanskeligt at opnå, og man risikerer, at resultatet bliver mere specielt end pænt.

Få et samlet tilbud

Det er vigtigt at have et økonomisk overblik, når du bygger til. Uden et overblik risikerer du, at budgettet skrider, så der pludselig ikke er nok penge til at færdiggøre projektet.

Hvis du vil have et samlet tilbud på din tilbygning, så besøg dette murerfirma. Deres tilbud inkluderer både jord- og kloakarbejde, murerarbejde, tømrerarbejde, vvs-arbejde, blik-arbejde, el-arbejde, malerarbejde samt eventuel flisebelægning på udearealerne.

Når du får et samlet tilbud, skal du altid sørge for at få det på skrift, så der er klare aftaler. Dette er heldigvis normen i branchen, men der findes desværre også enkelte håndværkere, som kan finde på at snyde.

 

Find inspiration

Når du skal bygge til, er det altid en god idé at søge inspiration. Det er også en god idé at planlægge indretningen af de nye rum, så du er sikker på, at de er funktionelle. Heldigvis er internettet et fantastisk sted at få gode idéer. Bare klik her og lade inspirationen komme til dig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *