Den hyggelige hobby, som holder hjernen i gang  

Vi danskere elsker hygge, og har en helt unik definition af, hvad det vil sige at hygge sig. Det er en følelse såvel som en stemning, der skabes. Hygge er noget rart, afslappende, genkendeligt og trygt – det er en psykisk tilstand af velvære. Man kan hygge sig alene eller i fællesskab. En god måde at hygge sig på, er ved at hive fat i strikketøjet, mens man varmer sig foran pejsen. Der findes et utal af strikke- og hækleopskrifter på søde bamser til børnene, grydelapper eller varme vanter. Man kan tilføje et personligt præg til boligen ved at hækle sine egne pudebetræk til pyntepuderne i sofaen. Du kan vælge mellem alskens garn i alle farver og materialer, så du helt selv kan designe dit gør-det-selv projekt.

 

Tøjdyr til børneværelset

Hvis man ikke er så ferm til at strikke, kan man starte med noget simpelt. Der findes mange lette strikkeopskrifter på tøjdyr, som er søde og charmerende og passer perfekt til børneværelset. Man kan selv vælge farvekombinationerne i tøjdyret, og derved få et unikt tøjdyr, som dine børn vil elske. Det kan være en kanin, en dinosaur eller en sød ugle med store øjne. Du kan vælge dine børns ynglings farver, og de kan sagtens sidde med på sidelinjen og være med til at bestemme, hvordan den skal se ud. Ved at du selv strikker eller hækler et tøjdyr, kan du kontrollere hvilke materialer, du benytter. På den måde kan du undgå forskellige kemiske stoffer, som dine børn kan udvikle allergi overfor. Du kan vælge naturgarn eller økologisk garn samt bamsefyld, der er allergivenligt. Samtidig har du en skøn bibeskæftigelse, som vil komme hele familien til gavn.

 

Vinterbeklædning til hele familien

Du kan finde et hav af strikke- og hækleopskrifter på skønt vintertøj til hele familien. Huer, handsker, en varm cardigan til både voksne og børn eller et stort dejligt halstørklæde. Farverne og materialerne bestemmer du, og så er det bare med at komme i gang. Et par dejlige hjemmestrikkede sokker er en perfekt adventsgave til hele familien, som kan holde fødderne varme hele vinteren. Når man først har fået tag om det, kan man strikke sokker i massevis til både store og små. Hjemmestrikkede sokker holder længe og kan laves personlige med mønstre og farver, præcis som du ønsker. Du kan også give dig i kaste med en islændersweater, som vil holde dig varm og være dit kæreste eje, når vinteren banker på døren.

Det at strikke og hækle er sjovt og afslappende, men derudover viser det sig, at det også har andre fordele for helbredet. Det forbedre motorikken, holder hjernen i form og modvirker depression. Strikning og hækling er mere poplært i dagens Danmark end nogensinde før, og er ikke kun for bedstemødre. Hobbyen er kreativ og giver stærke og fleksible fingre, som modvirker slidgigt. Strikning kræver stor koncentration og forbedre derved hukommelsen. Så hvis du ikke allerede er gået i gang med at strikke, så er det vist på tide. Se på www.stofogstil.dk, hvor du kan finde et utal af strikke- og hækleopskrifter til alle niveauer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *