Få foretaget en skimmelsvamp test ved mistanke om byggefugt

Går du med bekymringer om, hvorvidt der er fugt i din bygning, og om der er skimmelsvamp gemt bag den hvide væg? Så er det en rigtig god ide at få foretaget en skimmelsvamp test, så du kan finde ud af, om du har et problem og derved undgå mulige gener og symptomer. Dansk Miljøanalyse udfører skimmelsvamp test, så du kan få et oveblik over fugtindholdet i din bolig.

Kom fugten i nybyggeri til livs med en skimmelsvamp test

Der har længe været problemer med fugt i de nye bygninger, der bliver opført. Dette skyldes at tiden ikke bliver planlagt ordenligt, og der derfor bliver afsat for lidt tid til udtørring, og at få sikret at materialerne ikke indeholder fugt. Yderligere skyldes det mangelfuld afdækning og manglende tæthed af taget. Dette er et stort problem, og selvom det ifølge bygningsreglementet er forbudt, at leverer bygninger med et for højt niveau af fugt, da det medfører en stor risiko for skimmelsvamp, er dette alligevel en stigende tendens.  Årsagen er, at byggerierne skal gå hurtigere og hurtigere.

Så når alle ønsker at fremskynde byggeprocessen, så forårsager det også store problemer med fugt og svamp, og allerede under et år efter et nyt byggeri står klar, kan det være fyldt med den usunde svamp. I et hjem med for meget fugt vil der være en forhøjet forekomst af skimmelsvamp, som giver indeklimagener for beboerne. Disse gener opstår ved, at sporer og mikropartikler frigives i luften. Du er derfor nødsaget til, at tage dine forholdsregler når du flytter ind i et nybyggeri, og derfor kan DMA udføre fugtmålinger og klarlægge fugtindholdet i bygningsmaterialerne og indeklimaet. Testen sikrer, at du bedre kan beskytte dig selv og din familie mod skimmelsvamp.

Hvorfor interessere sig for skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan være rigtig usundt, og det kan give dig adskillige gener, hvis du har skimmelsvamp i hjemmet. Det er ikke alle mennesker, der viser tydelige symptomer på skimmelsvamp, men de der gør oplever, at de sundhedsskadelige stoffer giver dem symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, irriterede øjne, rødme, allergi og astma. Det er derfor tydeligt, at det kan være meget ubehageligt hvis indeklimaet er påvirket af svamp.

Skimmelsvampen udskiller flere stoffer, som nogle mennesker regerer kraftigt på. For det første bliver der udskilt mikropartikler, som er de partikler allergikerer reagerer på. Dette kaldes allergener og stammer fra skimmelsvampens sporer.  Mennesker med allergi vil derfor lettere blive generet af skimmelsvamp, og vil opleve, at de allergiske symptomer de normalvis oplever bliver værre, når de er i et indeklima med skimmelsvamp. Yderligere taler man om glukaner, som er et stof i svampens cellevægge. Det irriterer øjne, næste og øvre luftveje, og forårsager træthed, hoste og trykken for brystet. Det kan derfor være meget genererende, og det er noget du bør bekymre dig om. Det er ikke ligegyldigt, om du har skimmelsvamp i din bolig, og derfor er det en rigtig god ide at få foretaget en skimmelsvamp test, så du ikke rammes af generne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *