Fast eller variabel rente? Dette skal du vide

Der er rigtig mange faktorer, man skal være opmærksom på, når man skal ud at tage et boliglån. Det er et rigtig vigtigt valg, og man vil selvfølgelig nødigt vælge forkert, og det er derfor ganske essentielt, at man sætter sig ind i de muligheder, man har, inden man går ud og låner penge. Først og fremmest skal man være opmærksom på, hvorvidt man skal vælge et lån med en fast rente eller et lån med en variabel rente, og hvis det er første gang, du står og skal låne penge, så kan dette lyde meget forvirrende, men det er det slet, slet ikke, og du får her på siden al den nødvendige information.

Et lån med fast rente er egentlig bare et lån, hvor renten altid er den samme – og det er altså i hele lånets løbetid. Det vil altså sige, at uanset om der kommer et rentefald eller en rentestigning, så er du sikret, at renten er den samme hver evig eneste måned. Dette er en kæmpe sikkerhed for dig.

Modsvaret på dette er selvfølgelig et lån med en variabel rente, som jo så betyder, at renten frit kan både falde og stige. Så skulle det ske, at der pludselig kommer en generel rentestigning, så bliver dit lån altså per automatik dyrere, og på samme måde så vil et generelt rentefald selvfølgelig gøre dit lån billigere. Din månedlige udgift kan derfor blive enten lavere og højere, hvilket kan være lidt problematisk, i og med at man aldrig rigtig ved, hvad man har at gøre med, og hvordan ens økonomi kommer til at se ud i den pågældende måned.

Opnå størst sikkerhed med et fastforrentet realkreditlån

Med et fastforrentet realkreditlån fra Arbejdernes Landsbank, så ved du altid, hvad du har med at gøre, og det er derfor langt lettere for dig at planlægge frem i tiden. Renten ligger altså fast og vil være den samme hele lånets løbetid, og det er uanset, hvad der skulle ske af ændringer på lånemarkedet. Derudover ændrer kursen sig på lånets bagvedliggende obligationer, hvilket har den betydning, at friværdien bliver større og indfrielseskursen mindre end ved et variabelt lån. Du er altså garanteret et lån med en fast rente med mulighed for at få helt op til 10 års afdragsfrihed og endeligt den allerbedste sikkerhed af friværdien i din bolig, såfremt det skulle ske, at renten stiger.

Men hvad koster et sådan realkreditlån med fast rente så egentlig? Et lån af denne type vil som udgangspunkt koste en smule mere end et lån, hvor renten er variabel. Men det, du så får til gengæld, er den ultimative sikkerhed. Sikkerheden ved, at prisen for lånet altid er kendt for dig i hele dets løbetid, er meget rart. Renten vil aldrig ændre sig, hvilket er med til at beskytte din formue. Den eksakte pris på lånet afhænger helt og aldeles af, hvor mange penge du ønsker at låne, og selvfølgelig hvor lang du ønsker, at løbetiden skal være. Derudover har renten og kursen på lånets bagvedliggende obligationer også betydning for prisen.

Klik her og opnå høj sikkerhed med et fastforrentet realkreditlån fra Arbejdernes Landsbank. Skulle det ske, at du stadig ligger inde med flere spørgsmål, eller at du blot har brug for en snak omkring, hvilke lånemuligheder du har i forbindelse med dit boligkøb, så kan du booke et møde med blot 1 times varsel, og du er garanteret et svar inden for 24 timer. På den måde kan du hurtigt komme i gang med at låne penge til dit næste drømmekøb – hvad end det er en splinterny Audi eller en ny bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *