Grundig isolering er vigtig

Med varmepriser, der stiger og stiger, er der rigtig mange danskere, som forsøger at spare på varmen. Radiatorerne skrues ned og i stedet findes tæpperne frem. Det er nemlig dyrt at kaste sig ud i renoveringsprojekter som hulmursisolering, isolering af krybekælder eller isolering af lofter. Desværre er dette en dårlig satsning, for træk og kulde tærer ikke alene på familien – det tærer også på huset.

Fugt og svamp

Et hus, der er umuligt at varme ordenligt op, mangler ofte tilstrækkelig isolering. Næsten lige meget hvor højt man stiller radiatoren, vil huset stadig føles koldt, for det trækker igennem utætte vægge, hvilket giver får en til at fryse – også selvom radiatorerne er varme. Desuden stiger varme op, og der kan forsvinde rigtig meget varme ud i ingenting, hvis der ikke er tilstrækkelig isolering af loftet.

Dette er ikke alene en gene for husets beboere – i længden kan det også medføre fugtskader og skimmelsvamp i huset, hvilket kan have store økonomiske og sundhedsmæssige konsekvenser.

Fugt kan i nogen tilfælde også skyldes manglende omfangsdræn, den problematik kan du læse mere om her.

En god investering

Når først huset har fået fugt eller skimmelsvamp, er der ikke andet at gøre, end at forsøge at udbedre skaden. Der er dog rigtig meget, som du kan gøre for at forebygge potentielle skader. De to vigtigste ting her er regelmæssig udluftning og tilstrækkelig opvarmning af huset. Tilstrækkelig opvarmning er imidlertid kun muligt, hvis huset er ordenligt isoleret. Udover at være en god investering er det også super godt for miljøet, da du jo bruger meget mindre energi, som ofte er skadeligt for miljøet, når du isolerer ordentligt. Vil du læse mere om de miljømæssige fordele kan du gøre det på biomatch.dk.

Det vigtigste er husets loft isolering. Varme stiger som tidligere nævnt op, så langt det meste af varmen vil også forsvinde op igennem husets loft, hvis isoleringen mangler. Det er meget forskelligt, hvor nemt det er. I nogle tilfælde kan man gøre det selv, mens andre kræver en fagmands hjælp. Det hele kommer an på tagkonstruktionen, og det er vigtigt, at det bliver gjort korrekt – ellers kan pengene være spildt.

En anden ting, der virkelig kan hjælpe på husets indeklima er hulmursisolering. Dette kræver fagmænd, men er faktisk relativt billigt. Ved hulmursisolering sprøjtes der isolerende materiale ind i hulrummet, der ofte findes mellem den indre mur og ydremuren i ældre huse. Dette kan gøre en stor forskel i længden.

Endeligt kan du også vælge at isolere husets krybekælder. Denne mulighed kan virkelig hjælpe, hvis huset er fodkoldt, da det i så fald er kulde, der trænger op fra fundamentet. Huse bliver også ofte fugtangrebet nedefra, så isolering at krybekælderen er bestemt ikke dumt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *