energitilskud på varmepumper

Hvad kan jeg få i energitilskud på varmepumper?

Der er ikke bare penge at spare på elregningen, hvis du udskifter dit gamle varmeanlæg med en varmepumpe. Du kan også ansøge om tilskud il udgifterne på selve pumpen, så du kan få endnu mere for pengene.

For de fleste er det at skulle ud og investere i en varmepumpe en stor udskrivning og derfor vil det også komme til at tage tid før den har tjent sig selv ind igen gennem de besparelser der kommer på elregningen, men vidste du, at du kan ansøge om tilskud til din varmepumpe hos elselskaberne? Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

Hvad er energitilskud?

Når du vælger at få installeret en varmepumpe vil det betyde, at husstanden kommer til at bruge væsentlig mindre energi, hvilket er rigtig godt for elselskabet. Hvorfor? Fordi elselskaberne i følge 2020-aftalen er forpligtet til at mindske elforbruget med en bestemt mængde og derfor vil de gerne sørge far at dem, der gerne vil have den besparelse kan få det mest mulige ud af den.

Det betyder altså, at hvis du har lagt et beløb til side til køb og installation af din nye varmepumpe, så kan du få et energitilskud, der enten gør, at du kan finde en bedre model eller at du har penge i overskud.

Hvor meget tilskud kan jeg få?

Når du ansøger om tilskuddet kan du med stor fordel undersøge, hvad de forskellige selskaber kan tilbyde, du er nemlig ikke forpligtet til at søge hos det selskab du bruger i dag. Det er den store fordel ved det fri valg indenfor elforsyning.

Det varierer altså fra selskab til selskab, hvad de tilbyder – og herudover kan det også variere i forhold til, hvilket anlæg du søger tilskud til.

Som udgangspunkt vil tilskuddet ligge på omkring 8000kr, men som sagt kan du være heldig a finde selskaber, der tilbyder mere og ligeså selskaber, der tilbyder mindre og netop derfor er det en god ide at investere lidt tid i at undersøge mulighederne inden du søger om tilskud.

Hvordan ansøger jeg om energitilskud?

Det vigtigste, når du søger er, at du skal indsende din ansøgning til elselskabet INDEN du underskriver din aftale om køb og installation af varmepumpen! Gør du det ikke i den rækkefølge vil tilskuddet ikke være gyldigt og det går tabt.

Når din ansøgning bliver godkendt og beløbet udregnet, så kan du forvente, at det firma, der skal installere din nye varmepumpe bliver informeret om tilskuddet og regner det ind i din endelige pris.

Når du har fået en ny varmekilde installeret i din helårsbolig (altså desværre ikke hverken sommer- eller kolonihavehus) så kan du desuden søge om tilskud til dine elafgifter på årsbasis. Det betyder helt kort, at alle udgifter på el, der overstiger 4000kWh/år nedsættes og du sparer endnu mere.

Med alle tilskud og nedsættelser i afgift, kan du altså hurtigt komme til at mærke de besparelser, der er ved at vælge en ny og mere energivenlig varmekilde til dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *