Sådan får du en mindre elregning

Der er så mange ting, vi kan bruge penge på – ting, der er sjove at bruge penge på. El er ikke en af de ting. Det er nødvendigt at betale for el, for vi vil gerne have lys, og vi vil gerne kunne lave mad i vores ovn og holde vores madvarer kolde i køleskabet. Men hvordan undgår vi at ende med en alt for høj elregning? Det kræver ikke meget at spare på strømmen – små ændringer kan gøre en stor forskel. Hvis du blot vænner dig til at tænke over dit strømforbrug, vil du med stor sandsynlighed opleve, at du i fremtiden vil modtage mindre elregninger. Vil du vide mere om, hvad du kan gøre for at spare penge på el, kan du læse meget mere her.

Undersøg prisen på el

Det første du kan gøre, hvis du vil have en billigere elregning, er at undersøge prisen på el hos forskellige elselskaber. Det kræver ikke meget, hvis du har en computer med internetforbindelse. Gå på internettet og søg efter elselskaber, som tilbyder el, der hvor du bor. Sammenlign deres priser, og kontakt det billigste elselskab – hvis din el bliver billigere, vil dine elregninger blive det samme. Hvis du tænker på miljøet, kan du finde selskaber, der tilbyder grøn strøm, ligesom natur-energi gør det. Kan du lide ideen om miljøvenligt strøm? Så bestil strøm fra natur-energi.

Sluk lyset

Det virker som en grundlæggende ting at slukke lyset – og det er det egentlig også, hvis du vil spare på strømmen. Sluk lyset, når du forlader et lokale – og lad ikke lyset være tændt, hvis det ikke er til nytte. Tænk over hvilke pærer du bruger i dine lamper. Nogle pærer er mere energisparende end andre – for eksempel er LED pærer at foretrække, hvis du vil spare på strømforbruget.

Hvis du ofte glemmer at slukke lyset, når du tager hjemmefra, kan du faktisk købe lamper og pærer, der bliver tilknyttet en App. Således kan du slukke og tænde lyset fra din telefon, selvom du ikke er hjemme – du kan blandt andet se udvalget fra Phillips.

Køleskab og fryser

På dit køleskab og din fryser kan du spare mange penge på elregningen. For hver grad, du sænker temperaturen i køleskabet og fryseren, er det sådan, at strømforbruget stiger med 5%. Derfor: lad køleskabet stå på 5 grader og fryseren på 18 grader – ikke koldere.

En god måde at spare på strømmen på er ved at tø dine frostvarer op i køleskabet – på den måde hjælper frostvarerne med at holde temperaturen i køleskabet lav. Du skal ligeledes huske at køle din mad af, inden du stiller den i fryseren eller køleskabet, da varm mad vil få temperaturen til at stige – hvorved køleskabet eller fryseren skal arbejde hårdere for at køle.

Vil du spare penge på el, er der mange ting, du kan gøre. De fleste ting er ganske logiske – og det kræver ikke meget af dig. Tænk over hvordan du bruger din strøm.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *