Skal du købe bolig?

Det kan være lidt udfordrende at være på jagt efter ny ejendom. Ikke nok med at der er en del økonomiske, juridiske og lovmæssige aspekter der skal holdes styr på, er boligmarkedet også ret presset, hvor man som køber skal reagere ret hurtigt for at få sin drømmebolig. Men hvad har man af muligheder og rettigheder, hvis man står og er usikker omkring de forhold som er anført i købsaftalen?

 

Købsaftalen

Det vigtigste dokument i din proces af bolighandlen er købsaftalen. Dokumentet indeholder vilkår for handlen som for eksempel overtagelsesdato, pris, ansvarsfraskrivelser m.m. og ikke mindst er bindende ved underskrift mellem sælger og køber. Er du køber af ejendom, så kan det ikke benægtes, at købsaftaler er altid i sælgerens favør. Dette betyder, at de fleste ejendomme bliver solgt via ejendomsmægler, som agerer i sælgers interesse som kan være når den endelige købsaftale kommer på bordet, at der opstår tvivl vedrørende indholdet. Står du og føler dig presset til at underskrive købsaftalen, før du har haft mulighed for at først, sammen med sin advokat, og afklare forskellige spørgsmål og forhold omkring ejendommen, inden man beslutter sig for at underskrive købsaftalen. Derfor er juridisk rådgivning yderst vigtig, og ikke noget som skal spares væk. Som nævnt så varetager ejendomsmægleren sælgerens interesser, og det er derfor vigtigt at du som køber også får en advokat som vil handle i dine interesser. Her er det væsentligt med den rette juridiske rådgivning, hvor købsaftalen læses igennem, og du kan får den bedste indsigt i indholdet – både betydning og konsekvenser – og ser om der er noget som skal genforhandles, så du er stillet bedst muligt. Det er vigtigt, at du får den rette vejledning før, under og efter boligkøb.

 

Derfor er advokatforbehold vigtig!

Lad tidspresset ikke gøre, at du underskriver en købsaftale uden at gennemgå den med din advokat inden du sætter din underskrift. Her kan du få indføjet advokatforbehold, hvilket er både din sikkerhed og fortrydelsesret som køber. I tilfældet af at aftalen viser sig at købsaftalen ikke lever op til dine forventninger er advokatforbeholdet gældende inden for en bestemt tidsfrist, og muliggør at du kan træde ud af købshandlen, uden at betale noget til sælgeren. Ejendomshandlen skal ikke undervurderes og det kan være en kompliceret proces som kræver en står indsigt i det juridiske områder. Der er også fordele og gode råd omkring, hvorfor advokatforbehold altid er nødvendigt. Læs mere om advokatforbehold her og klæd dig godt på til din boligjagt.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *