Skab luft og rum i din bolig

Det er dejligt med masser af luft og plads i hjemmet. Men er du ikke udstyret med en stor herskabslejlighed med rummelige lokaler og højt til loftet, så er der råd at hente her.

 

For har du et lille soveværelse, køkken eller en lille stue, er indretningen af rummet meget vigtig for at udnytte den trange plads bedst mulig. En altan kan give et godt lysindfald, som får rummet til at syne større, men faktisk kan selv små indretningsfif også være guld værd, når du ønsker mere plads. Læs med her, hvor vi giver vores bedste råd til at gøre dine rum luftige.

Ryd op – og ud

Først og fremmest er det vigtigt, at du får ryddet op. Ofte har vi en masse til at stå, som vi egentlig ikke rigtig bruger. Måske har du en stor stol til at stå, som du har fået af din farmor, og derfor har du svært ved at skille dig af med den.

 

Men passer den ikke til rummet, er det et nødvendigt onde. Se, om du kan have den stående hos et familiemedlem, til du får mere plads. Hvis ikke det er muligt, er du nok nødt til at smide den til genbrug eller sælge den, når ønsket er mere plads.

Bevar de hvide vægge

Selvom det er hot med farvede vægge i boligen, bør du holde dine vægge hvide, hvis du har begrænset med plads. Den hvide farver udvider optisk rummet, så det virker større, hvorimod farvede vægge, vil få rummet til at trække sig sammen. Det gælder generelt om at holde alle linjer rene – og derfor bør du også undgå tæpper på gulvene, der har lidt den samme effekt som farvede vægge.

Luft under møblerne

For at skabe en fornemmelse af luft og plads, er det en god idé at vælge møbler, der ikke er tunge. Gå efter reoler og andet opbevaring, som kan hænges på væggen. Når møblet ikke har ben, giver den en helt anden fornemmelse af lethed. Og som en bonus kan du let komme ind med støvsugeren under, uden at banke den ind i benene.

 

Hvis du ikke er til væghængte reoler og gerne vil have en med ben, så vælg et møbel med tynde, enkle ben. Og i stedet for at skabet eller reolen fylder i bredde, skal du gå efter en, der fylder i højden. På den måde sparer du en masse plads i rummet.

Gardiner – nej tak

Bor du i stueetagen i en ejendom, kan det være svært at undgå gardiner. I hvert fald hvis du bor i samme højde, som fortovet. Ligger din bolig derimod i en høj stue eller højere oppe, er det en god idé at skippe gardinerne.

 

De skærmer nemlig for lyset, så rummet kommer til at fremstå mere indelukket. Det gælder både for rullegardiner og andre slags gardiner. Gardiner kan være praktiske, men så snart du har vænnet dig til ikke at have gardiner, vil du opdage, at det faktisk giver et enkelt, strømlinet udtryk til din bolig.

Klap dit bord op

Et bord, der kan klappes op og ned, er genialt i et køkken med begrænset plads. En spiseplads i køkkenet er skønt, når morgengrynene hurtigt skal spise – og det skaber lidt ekstra hygge at sidde ved kødgryderne. Dertil kan du også snakke med dine gæster, mens du laver mad, så I ikke skal råbe helt fra stuen og til køkkenet.

Møbler med flere funktioner

Når du bor småt, gælder det om at anskaffe møbler, der har flere funktioner. Alt afhængig af, hvor lille din bolig er, kan du overveje en sofa med opbevaringsplads under. Det er en smart løsning, der sparer dig for meget plads til opbevaring et andet sted i din stue eller bolig.

 

En puf er en anden anvendelig løsning, der giver dig mulighed for at udnytte pladsen bedst muligt. Du kan både opbevare ting i de fleste varianter, ligesom den kan bruges som skammel, ekstra siddeplads og et lille sidebord til sofaen.

 

I din entre kan en opbevaringsbænk være en god mulighed for at spare på pladsen. Den giver dig mulighed for at opbevare jakker, halstørklæder og sko nede i bænken, mens du kan sætte en plante eller andet ovenpå den.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *